Udgivet i

Fra blokfløjte til saxofon

jSax

begybnder saxofon i sort med blå knapperNUVO har udviklet en lille saxofon med blokfløjtegreb, som de kalder jSax. jSax’en har greb som en blokfløjte, men er lidt længere og har mundstykke som en saxofon og klapper i stedet for huller. Lyden skabes ved at sætte rørbladet i mundstykket i svingninger, når man puster. Da man ikke skal koncentrere sig om at lære nye greb, kan man fokusere på at arbejde med embouchuren (pusteteknik, mund- og læbestilling) og samtidig få en fornemmelse af at bruge klapper i stedet for huller. Til jSax’en medfølger et rørblad i plast, som er ret holdbart i forhold til traditionelle blade i bambus.

Saxonet

Saxonet med tilbehørJupiters saxonet er også et glimrende overgangsinstrument mellem blokfløjte og enkeltrørbladsinstrumenter (klarinet og saxofon). Den er lidt kortere end en sopranblokfløjte og en smule tykkere, men ellers er kroppen meget identisk med en blokfløjte med huller til barokgreb (hvor der er dobbelthuller til højre hånds ring- og lillefinger). Mundstykket svarer til det på en klarinet, og man bruger derfor rigtigt et klarinetblad.

Saxonetten kan sagtens bruges af erfarne musikere som et rejseinstrument, hvor der ikke er så meget plads i kufferten. Den har en meget fin og kraftig klang på trods af den kompakte størrelse.

Når man har arbejdet med embouchuren på enten jSax’en eller saxonetten, kan man gå videre til en rigtig saxofon, hvor man nu primært skal koncentrere sig om grebene.

Se vores udvalg her:

Alle NUVO-instrumenter