Nuvo

Nuvo laver letvægts begynderinstrumenter i plast

Nuvo

Holdbare letvægtsinstrumenter

Nuvos træblæsere er udviklet særligt til børn – med fokus på pædagogik og holdbarhed. Materialet er plastik og gummi og dermed let for børn at håndtere. Form og størrelse er udviklet, så instrumenterne ergonomisk og størrelsesmæssigt passer til små fingre og korte arme.2 børn spiller på klarinetterBlæserne kan dog sagtens benyttes i alle aldre, da de kan tilpasses på mange forskellige måder. Dermed er Nuvos instrumenter også oplagte som rejse-instrumenter pga. deres lave vægt og stærke holdbarhed. Blæserne kan ydermere gøres personlige med ekstra-udstyr i forskellige farver.

Kvaliteten i top

Nuvo er ikke gået på kompromis med lyden i udviklingen af mekanik og design, og selvom instrumenterne er designet særligt med henblik på nem tonefrembringelse, er klang og udtryk et lige så vigtigt fokuspunkt. Musik skal være nemt og sjovt, men det skal også lyde godt, og børnene skal få en oplevelse af at spille på et professionelt velklingende instrument.

Pleje og vedligehold

Den kraftige plast gør blæserne særligt velegnede til børn og til brug i klasselokaler.Børn giver koncert på deres Nuvo begynder blæseinstrumenterDe behøver ikke pakkes sammen efter brug, men kan hænge fremme på væggen eller stå i stativ – hvilket også motiverer til en regelmæssig øvepraksis, da instrumentet ikke ligger gemt væk i en kasse eller taske. Instrumenterne kan nemt vaskes i sæbevand, og man kan også spille en serenade under bruseren, hvis man skulle få lyst.

Pædagogiske overvejelser

Nuvo betragter blokfløjten og dens egenskaber, som en slags basis-instrument. Blokfløjten er et godt begynderinstrument – den har nemme greb, og det er let at få en lyd ud af den.
Nuvos tværfløjter, saxofoner og klarinetter er udviklet i forskellige grader med blokfløjten som udgangspunkt. Dvs. at man med kendskab til blokfløjten kan bevæge sig lige så stille fra den videre over i de andre træblæsere uden at springet bliver så stort, men i stedet gradvist. F.eks. kan man begynde at lære tværfløjten at kende med en tværblokfløjte, så man ikke både skal lære nye greb og blæseteknik på én gang, men kan begynde med blæseteknikken og bibeholde blokfløjtens greb. Det er forskelligt for de enkelte træblæsere, hvordan de er udviklet, så gå på opdagelse, og find det instrument, som lige nøjagtigt passer.

Læs mere på Nuvos egen hjemmeside.