Udgivet i

Rengøring af blokfløjter

Rengøring af plastikblokfløjter

Plastikblokfløjter er gode begynderinstrumenter til små og store børn. De er nemme at spille på, og så er de utroligt holdbare. De kan dog, i sagens natur, hurtigt blive temmelig fedtede. Du kan forlænge instrumentets levetid og forbedre barnets hygiejne ved jævnligt at rense og rengøre din blokfløjte for spyt og snavs.

Sådan renser du plastikblokfløjten

Fyld en opvaskebalje med vand nok til at dække fløjten. Tilføj sæbe og en smule eddike. Fløjten skilles nu ad i 2 eller 3 dele og efterlades i vandet i ca. 10 minutter. Brug en ren klud eller opvaskebørste til at vaske ydersiden af fløjten. Indersiden kan renses med en fløjterenser, en lille klud eller andet, som passer. Skyl herefter fløjten, og lad det nu rene og bakteriefri instrument tørre.

En plastikblokfløjte skilt ad i tre dele og en opvaskebørste
Skil plastikblokfløjten i så mange dele som muligt og vask den i en opvaskebalje med sæbe og en smule eddike for at desinficere fløjten.

At rense træblokfløjter

Musikinstrumenter af træ tåler ikke at blive gennemblødt af vand og skal derfor vaskes mere varsomt end plastikfløjterne. Dette gælder især samlingerne i fløjten, som typisk er lavet af kork og derfor heller ikke tåler vand.

Sådan renser du træfløjten

Hold en finger over lydhullet i mundstykket og blæs kraftigt i fløjten så evt. skidt eller støv løsnes. Rens forsigtigt blokfløjten indvendigt med en fløjterenser eller rensepind med et stykke stof på. Fløjterenseren kan evt. dyppes i sæbevand. Vask fløjten udvendigt med en fugtig klud, og tør den med et viskestykke.

en træfløjte og en fløjterenser
Fløjter i træ tåler ikke store mængder vand. Vær især opmærksom på ikke at gøre kork-samlingen våd. Brug i stedet en fløjterenser indvendigt.

Er blokfløjten både af træ og plast bør du rengøre den som en træfløjte.

 

Alle blokfløjter