Udgivet i

Musikinstrument til en lille baby – hvad skal jeg vælge?

Forleden fik jeg en forespørgsel på gode instrumenter til et par babyer på henholdsvis 3 og 5 måneder. Kunden spurgte, hvad jeg kunne anbefale, da de fleste instrumenter først anbefales fra 3 år.

Her er mit svar til hende, men se også vores guide opdelt i aldersgrupper.

Det er sandt, at der ikke er mange instrumenter, der anbefales under 3 år, hvis barnet skal lege alene med dem. Som du selv nævner er der ranglerne, rytmedyr og rasleting, som uden problemer kan bruges til de helt små, der skal lære at gribe. Men jeg kan sagtens anbefale en masse andre instrumenter, som er gode, når en voksen leger med barnet.

Klokkespil, klokker og xylofoner har en rigtig fin lyd, som, babyer synes, er spændende. Dem bruger man også til babyrytmik/babybongo og babysalmesang, fordi de klinger så fint og har en spinkel lyd, der ikke larmer for meget.
Bongotrommer fås i forskellige størrelser, og de er sjove for børn og voksne at lege sammen med. Man kan f.eks. sidde overfor hinanden og spille sammen eller skiftes til at slå. Så snart barnet kan sidde (ca. 6 mdr), kan man begynde at få sjov ud af trommerne. Det samme med klavererne. Når barnet kan sidde, synes det, at det er sjovt at spille løs på tangenterne.
Sidst, men ikke mindst, er der også sangbøgerne, som er for alle aldre. Til de helt små kan jeg fremhæve “SHUFFLEbook til de små” og “De små synger“.

Kunden valgte i øvrigt to rigtig fine klokkespil fra SONOR, som jeg er sikker på vil vække glæde i de små hjem og ører.

baby, 0-2 år
0-2 år