Børneguitarer

Voksenguitarer

Legetøjsguitarer


 

Guitartyper

En guitar er et strengeinstrument med en krop og en hals, og den kan være akustisk eller elektrisk. En almindelig guitar har 6 strenge, der kan stemmes med stemmeskruerne, der sidder for enden af halsen.En sej fyr spiller på sin røde elguitar iført læderjakkeEn guitar kræver en del finmotorik for at kunne spilles rigtigt, men for mindre børn er der masser af god træning netop i motorik og koordination, når man slår strenge an med den ene hånd og holder med den anden. En god øvelse, når man skal træne hænderne i at arbejde uafhængigt af hinanden.

 

Klassiske/spanske

På en klassisk eller akustisk guitar danner kroppen en resonanskasse, som forstærker lyden, når strengene slås an.En pige sidder og leger med sin røde vilac guitar på børneværelsetDen er lavet af træ, og man slår strengene an enten med et plekter eller med fingrene. I Mini&Mokka forhandler vi legetøjsguitarer fra Vilac i mange forskellige farver. Guitarerne anbefales fra 3 år.

Se også Ukuleler.

 

Hvilken størrelse guitar skal man vælge til begyndere

Som begynderguitarist er det er vigtigt at starte på et instrument som passer i størrelsen. 5 forskellige guitarstørrelser fra 1/8 til 1/1

Guitarstørrelser til begyndere

  • En voksenguitar i fuld størrelse (4/4) måler ca. 100 cm i længden alt efter guitartypen. Den kan bruges af børn fra ca. 12 år og op.
  • En juniorguitar er lidt mindre – typisk 3/4 af en voksenguitar. Disse måler ca. 92 cm i længden. Halsen på guitaren er altså lidt kortere. Dermed sidder båndene lidt tættere, hvilket gør det muligt at nå over flere bånd, selv med mindre fingre. 3/4 juniorguitarer anbefales typisk til begyndere i alderen 8-12 år.
  • Mindre børn kan med fordel begynde med en 1/2 størrelse guitar (86 cm) (5-8 år) eller endda en mindre.
  •  1/4 (ca. 77 cm) til aldersgruppen 3-5 år.
  • Den allermindste guitarstørrelse 1/8 (ca. 53 cm) er bedst egnet som legetøjsguitar, da guitarens 6 strenge sidder så tæt på hinanden, at det kan være svært at spille akkorder på den.
  • En ukulele måler typisk 1/8, men da disse kun har 4 strenge, er det ikke et problem. Infografikken for neden giver et vejledende billede af, hvilken guitar du skal vælge til dit barn.