Børneguitarer

Når jagten på min første guitar går ind, er det vigtigt at finde et kvalitetsinstrument som passer størrelsesmæssigt. En god guitar skal kunne holde stemningen, være bånd-ren og have en god og fyldig klang. Se alle børneguitarer her.

Guitarstørrelser til begyndere

  • En voksenguitar i fuld størrelse (4/4) måler ca. 100 cm i længden alt efter guitartypen. Den kan bruges af børn fra ca. 12 år og op.
  • En juniorguitar er lidt mindre – typisk 3/4 af en voksenguitar. Disse måler ca. 92 cm i længden. Halsen på guitaren er altså lidt kortere. Dermed sidder båndene lidt tættere, hvilket gør det muligt at nå over flere bånd, selv med mindre fingre. 3/4 juniorguitarer anbefales typisk til begyndere i alderen 8-12 år.
  • Mindre børn kan med fordel begynde med en 1/2 størrelse guitar (86 cm) (5-8 år) eller endda en mindre.
  •  1/4 (ca. 77 cm) til aldersgruppen 3-5 år.
  • Den allermindste guitarstørrelse 1/8 (ca. 53 cm) er bedst egnet som legetøjsguitar, da guitarens 6 strenge sidder så tæt på hinanden, at det kan være svært at spille akkorder på den.
  • En ukulele måler typisk 1/8, men da disse kun har 4 strenge, er det ikke et problem. Infografikken for neden giver et vejledende billede af, hvilken guitar du skal vælge til dit barn.

Spanske guitarer

En spansk guitar, også kaldet klassisk er for mange et oplagt valg når den første guitar skal vælges. Kendetegnet for den spanske guitar er at den har nylonstrenge. Nylonstrengene er blødere og kan opleves mere skånsomme for en nybegynder end stålstrenge. Lyden af en spansk guitar er selvfølgelig også karakteristisk og egner sig især til klassisk musik, latin, folkemusik og meget andet. Se alle Spanske guitarer her.

Westernguitar

En westernguitar har stålstrenge og har en anden klang og karakter end den spanske guitar. Westernguitarer bruges ofte i pop, rock, country og andre former for rytmisk musik. Den kan også være et udemærket valg for en, ikke alt for ung begynder og egner sig glimrende til fællessang om lejrbålet. Se alle westernguitarer her.

Mest til guitarleg?

For de mindste børn handler musikalsk leg mest om at have det sjovt og få gode oplevelser med musikken. Her kan en guitar som kan holde til leg, være lige sagen. Se legetøjsguitarer her.

Guitartyper

En sej fyr spiller på sin røde elguitar iført læderjakke

En guitar er et strengeinstrument med en krop og en hals, og den kan være akustisk eller elektrisk. En almindelig guitar har 6 strenge, der kan stemmes med stemmeskruerne, der sidder for enden af halsen.En guitar kræver en del finmotorik for at kunne spilles rigtigt, men for mindre børn er der masser af god træning netop i motorik og koordination, når man slår strenge an med den ene hånd og holder med den anden. En god øvelse, når man skal træne hænderne i at arbejde uafhængigt af hinanden.